Microsoftova ekipa je pri skupnosti Windows spet zagrešila neumnost: ena njenih priljubljenih aplikacij, Bing Wallpaper, je privzeto začela oglaševati podjetja spletni iskalnik Bing.com, funkcije pa tokrat ni mogoče izklopiti. Po nekaterih odzivih aplikacija uporabnike hkrati pogosto poziva, naj Bing nastavijo kot privzeti spletni iskalnik, in to prošnjo prikaže tudi, kadar privzeti brskalnik ni Microsoft Edge, temveč Google Chrome ali kakšna druga alternativna programska oprema.
Preizkus spletnega mesta Windows Latest je potrdil, da se Bing Wallpaper res obnaša tako, kot poročajo uporabniki: med uporabo aplikacije nas klik na namizje sistema Windows odpelje na Bing.com, pa naj bo privzeti brskalnik kateri koli. Svetla stran je, da aplikacija po trenutni nastavitvi to naredi samo enkrat na 24 ur: ko obiščemo Bing.com po kliku na namizje Windows, nas 24 ur pusti pri miru in ob naslednjem kliku nezaželenega oglasa ni. Preizkus so izvedli z več brskalniki, rezultat je bil vedno enak.
Zanimivo je, da so to možnost pri aplikaciji Bing Wallpaper preizkušali že prej, a takrat je bilo mogoče izbrati, ali želimo, da se ob kliku na namizje Windows Bing.com samodejno odpre v novem oknu brskalnika ali ne. V najnovejši različici aplikacije Bing Wallpaper funkcije ni več mogoče izklopiti, privzeto je vklopljena, programska oprema pa uporabnike prav tako pogosto prosi, naj Bing.com nastavijo kot spletni iskalnik, tudi te funkcije ni mogoče izklopiti. O spremembi delovanja ni bilo prave napovedi, kar prizadeti zamerijo.
Bing Wallpaper je med uporabniki sistema Windows priljubljen, ker z menjavanjem fotografij, povezanih z Bingom, nekoliko poživi namizje Windows in pri nekaterih uporabnikih bistveno izboljša uporabniško izkušnjo, a nezaželeni oglas to »čarobnost« nekoliko zmanjšuje. Za to funkcijo lahko alternativno uporabimo tudi aplikacijo Windows Spotlight, ki nezaželenih oglasov še nima, a lahko da se bo tudi tam stanje spremenilo, če jo bodo množično začeli uporabljati namesto aplikacije Bing Wallpaper.
Microsoft se do zaključka članka uradno še ni odzval, zato ni znano, ali razmišljajo o tem, da bi funkcijo ponovno omogočili kot nastavitev, ki jo je mogoče izklopiti.






























